Garagen skal ikke være en rodebunke – Følg disse ting og få et praktisk opbevaringsrum

Reserver mindst en hel dag, eller helst en hel weekend til dette projekt, så du kan fuldføre det fuldt ud. Det kan være frustrerende at kigge efter noget vigtigt blandt tilfældige bokse, faldende bunker og støvede ting. I en ryddelig garage finder du straks alt det, du leder efter uden at blive irriteret eller stresset. Hvis du ikke har plads til alle dine ting, så huks at du altid kan reservere et depotrum hos Pelican.

Undgå disse fejl:
- Begynde uden en plan. Tænk på hvordan garagen eller opbevaringsrummet vil være mest praktisk fremadrettet. En gennemgang af tingene uden et mentalt forarbejde giver ikke altid det bedste resultat.
- Sortere ting i tilfældige bunker og kasser. Når du opbevarer ting på hylder, reoler, kroge og markerede kasser er de lettere at finde og tage i brug.
- Pas på de ting, du har tænkt dig at sælge, genbruge eller kassere på sigt. Tingene kan ende med at ligge i garagen i årevis, hvilket giver dig mindre plads at arbejde med.
- Slippe af med de ting du stadig kan bruge. Du har muligvis stadig brug for dem, selvom du ikke har brugt dem i et stykke tid.
- Tage ødelagte genstande, der skal repareres til opbevaring for at vente på bedre tider. Tænk allerede på om du har eller får tid og overskud til en reparation.
- Være for optimistisk. Hvis garagen eller opbevaringen er helt fyldt, og du ikke slipper af med noget, men bare flytter rundt på tingene, så er resultatet det samme, som da du startede. Rummet er stadig ikke praktisk og trangt, og efter oprydningsprojektet nyder du ikke resultatet af dit arbejde.

Du vil få succes med disse tips:
- Tag et kritisk kig på det rum, du skal rydde op, før du starter projektet. Tjek om du udnytter vægpladsen effektivt. Tænk på om det er nødvendigt at få flere hylder, kroge, opbevaringsbokse, mærkestifter, værktøjskasser eller robuste papkasser.
- Vurdér, om de opbevarede genstande er godt pakket ind, som de er, eller om det vil være nødvendigt at få boblepakker, poser eller beskyttende plastik.

Få kendskab til emballagen og find et lagerrum nær dig
- Vær opmærksom på dine hylder, og hvordan de er fastgjort til væggen, så de kan bære tunge genstande, hvis det er nødvendigt.
- Undersøg om der er tegn på skadedyr. Hos Pelican kan du gemme dine ting sikkert. Du behøver ikke bekymre dig om skadedyrene, det skiftende vejr eller støv og snavs, der kommer udefra.
- Vurdér, om belysningen i rummet er tilstrækkelig. Hvis der er brug for ekstra belysning, og du har mulighed for at give det selv, så anskaf lamperne, før du starter projektet.
- Find sted og åbningstider for genbrugsstationer. Vurder, om du kan transportere dine ting med en bil, eller om du har behov for en trailer. Du kan også lave et indlæg omhandlende de ting, du vil kassere på forskellige genbrugsgrupper på Facebook. En persons affald kan nemt være en anden persons skat.
- Bær ting ud af lageret og sorter dem afhængigt af, hvad du skal gøre med dem. Tænk på hvilke ting, der skal gemmes, sælges eller doneres, og hvilke ting du skal tage til genbrugsstationen eller opbevare et andet sted.
- De varer, du skal gemme, kan også opdeles i bunker afhængigt af, hvad du skal bruge dem til. Sorter værktøj og sportsudstyr i separate bunker.
- Når rummet er tomt, kan du støvsuge og feje gulvet. Afhængigt af gulvmaterialet kan du også vaske gulvet med lidt vand. Hvis der er et vindue, skal dette også pudses. Det gør, at rummet virker større, lysere og lettere, når lyset kommer gennem vinduet.
- Når tingene er ude, skal du tænke på, hvilke ting der bruges mest og opbevare dem + så tæt på døren som muligt. Installér de lagringsenheder, der er nødvendige og læg tingene på deres pladser.
- Få mest ud af vægpladsen. Frigør noget plads fra borde ved at installere kroge og rækker på væggen. Her kan du senere hænge det værktøj, du bruger mest. Du kan også installere magnetiske rækker på væggen, som giver dig mulighed for at fastgøre endnu mere værktøj på en gang.
- De genstande, du ikke benytter så tit, skal sættes på f.eks. bagvæggen eller i rummets overdele. Den øverste del af rummet er et godt sted at gemme lange eller lave genstande som f.eks. ski eller stiger. Sørg evt. for at der altid er en stige eller noget solidt, som en elefantfod, i rummet, så du kan nå de ting, der er placeret i øverst.
- Når du lægger varerne tilbage på deres pladser, skal du undersøge hver ting omhyggeligt en gang til, selv om det vil tage lidt ekstra tid. Der er ingen grund til at sætte ubrugelige ting tilbage.
- Hvis du under dit oprydningsprojekt bliver opmærksom på, at der stadig er behov for noget vigtigt udstyr, trods omhyggelig planlægning – er der for eksempel brug for ekstra kasser eller kroge, så skal du markere det med det samme, så du ikke glemmer det.
- Når oprydningsprojektet er afsluttet, kan du nyde det ryddelige resultat af dit arbejde. Tag et kig rundt i rummet og giv dig et klap på skulderen.