Der er et helt lille community for virksomheder herude

Malene Uhre Thomsen er indehaver af Racing Kids, der bl.a. sælger lækre elefanthuer til børn.

Bløde uldluffer, varme elefanthuer, smarte beenies og babyhjelme til de nyfødte. Racing Kids har i 27 år været en af de førende danske producenter af børneaccessories til de kolde tider. For to år siden stod virksomheden over for et generationsskifte, og Malene Uhre Thomsen stod klar til at tage over.

”Det var faktisk min mor og min moster, der skabte Racing Kids for 27 år siden,” fortæller hun. ”Selv er jeg uddannet psykolog og havde egentlig et godt job som mellemleder. Men jeg kunne mærke, at jeg gerne ville have lidt mere jord under neglene. Jeg havde virkelig lyst til at drive familievirksomheden videre.”

Selv om ens virksomhed har mange år på bagen og en sund økonomi, er det stadig afgørende at have en fleksibel forretningsmodel:

”Vi er jo helt klart en nichevirksomhed, og vi har også en sæsonpræget forretningsmodel, hvor vi nogle gange har lidt luft i kalenderen, mens vi andre gange har vildt travlt. Særligt når vi får vores store leverancer fra producenterne i udlandet, har vi brug for både ekstra mandskab og ikke mindst ekstra plads,” fortæller Malene Uhre Thomsen.

Netop fleksibiliteten er en af de vigtigste grunde til, at Racing Kids i dag har sit lager hos Pelican Self Storage:

”Før i tiden havde vi et udmærket lager på Vestsjælland,” fortæller Malene. ”Problemet var bare, at det tog mig halvanden time at køre derud og halvanden time tilbage. Derfor var jeg nødt til at have ekstra varer derhjemme for at få det hele til at hænge sammen.”

Nu er alting samlet hos Pelican Sydhavnen, og jeg slipper for unødig transport. Jeg kan hoppe på cyklen og være fremme på 10 minutter.

Ud over selve lagerpladsen hos Pelican er Malene Uhre Thomsen også en flittig bruger af varemodtagelsen:

”Det er bare ikke sjovt at stå på et fjernlager og vente tre timer på en fragtmand, der er forsinket. Hos Pelican kan personalet både modtage fragtmanden, kvittere for varerene og samtidig sørge for, at de bliver stillet direkte ned i mine rum.”

Det er en fantastisk service, som jeg ville have svært ved at undvære. Lettere bliver det simpelthen ikke.

Med løsningen fra Pelican føler Malene Uhre Thomsen sig godt rustet til at styre Racing Kids mod endnu større vækst:

”Lige nu sælger vi til ca. 100 butikker i Danmark, 200 i Tyskland samt butikker i bl.a. London, Stockholm og på Færøerne. Men selvfølgelig vil vi gerne være større. Jeg vil rundt i Skandinavien, til Østrig og Schweiz og også gerne til Canada og USA. Kun himlen sætter grænser – så længe vi bare holder fast i det, vi er kendte for, nemlig god pasform, god kvalitet og gode priser.”

Til daglig lejer Racing Kids tre lagerlokaler hos Pelican Sydhavnen. I spidsbelastningsperioder har virksomheden været helt oppe på syv. Lokalerne kan typisk lejes med meget kort varsel, og personalet står altid klar til at hjælpe.