Den ultimative guide til dig, der skal flytte hjemmefra

Når du skal flytte hjemmefra for første gang, er der mange ting, du skal have styr på både inden, under og efter din flytning.
Bliver du en smule skræmt ved tanken om alt dette, så bare tag det roligt, vi har lavet en guide med gode råd til, hvordan du kommer trygt igennem flytningen.

Adresseændring
Inden du flytter til en ny adresse, er det vigtigt, at du melder din flytning til det offentlige. Det er nemlig lovpligtigt at oplyse om en kommende adresseændring. Du gør dette online ved at melde din flytning til folkeregistret på borger.dk under selvbetjening. Det tager ikke meget mere end 5 minutter – simpelt og nemt!

Budget og forsikring
Det er vigtigt, at du opstiller et budget for dine månedlige indtægter og udgifter for at holde styr på, hvor mange penge du har til rådighed, når alle faste regninger er blevet betalt. Overvej også, hvilke forsikringer du skal have, og medregn disse i dine faste udgifter. Du bør særligt overveje at få en indbo- og -ulykkesforsikring. Du kan også vælge at anskaffe dig en rejseforsikring, så du sikrer dig under dine rejser. Husk det kan aldrig betale sig ikke at tegne en forsikring.

Nedpakning af dine ting
Et af de vigtigste aspekter ved en succesfuld flytning er selve nedpakningen af dine ting. Hvordan skal de pakkes ned, hvad skal du have med til det nye sted, og hvilke ting kan du undvære?
Hvis du vil undgå en stresset flytning, kan du kan med fordel følge disse guidelines:
• Gennemgå dine ting, og smid alt det ud, du ikke bruger, inden du flytter
• Kategorisér dine ting og saml diverse elementer fra én kategori i én flyttekasse
• Markér hvilken flyttekasse der hører til i hvilket rum i din nye bolig, det gør det nemmere, når du skal pakke dine ting ud
• Pak ikke alt for tunge ting i en flyttekasse, det gør det svært at løfte dem og i værste fald, kan du få skader
• Afsæt nok tid til at pakke og undgå tidspres

Hvis du har brug for flere gode råd til, hvordan du bedst pakker dine ting ned, kan du her læse om et par gode råd til din nedpakning

Har du ikke plads nok? Få et opbevaringsrum
Skal du bo på et lille værelse eller i en mindre lejlighed, hvor der ikke er nok plads til dine ting, så kan du med fordel leje et depotrum hos Pelican - det er både nemt og effektivt!
Vi har rum fra 0,5m2-50m2, så vi har et rum, der passer perfekt til dig uanset behov. Alle vores rum er sikre, rene, tørre og belagt med gulvtæpper, og vi lover at passe på dine ting, som var det vores egne.

FAQ

Hvad koster det at flytte hjemmefra?
En ny undersøgelse viser, at unge i gennemsnit bruger ca. 25.000 kr. på at flytte hjemmefra.

Hvad skal man bruge når man flytter hjemmefra?
De vigtigste ting man skal bruge, når man flytter hjemmefra er bl.a. ting til køkkenet, soveværelset, stuen, badeværelset, skrivebordshjørnet, rengøring og husholdning, dekorationer og en værktøjskasse.

Hvad skal man vide når man flytter hjemmefra
Når man skal flytte i en ny bolig, er der flere praktiske gøremål, der skal ordnes. Man skal bl.a. melde sin adresseændring til folkeregistret, melde flytningen til sin el-leverandør og afmelde TV og internet, hvis disse ikke skal med i den nye bolig. Desuden er det også vigtigt at fjerne sit navn fra den gamle postkasse og sætte sit navn på den nye – man skal dog ikke melde sin flytning til postvæsnet, da de automatisk for besked.