Er dit barn flyttet hjemmefra? Her får du 6 ideer til, hvordan du kan bringe nyt liv til det tomme værelse.

Er dit barn fløjet fra reden? Hvis ja, så giver vi dig her en række ideer til, hvad det tomme værelse til.

Ifølge en amerikansk blogger ved navn Gary Sprague, er der to ting, du kan gøre med dit barns tomme værelse; du kan lade det være som et minde om ham eller hende, eller du kan forvandle det til et nyttigt rum. Sidstnævnte er klart at anbefale. Hvis du ønsker at beholde nogle ting som et minde om dit barns tidlige år, kan du eventuelt stille dem i et separat opbevaringsrum. På den måde kan du udnytte alle fordelene ved rummet. Hvis du ønsker at leje et ekstra rum til disse ting, så har vi hos Pelican opbevaringsrum i København i flere forskellige størrelser, som man kan leje.

Det er en god ide at overveje, hvad det ekstra værelse nu skal bruges til. Nogle forældre har længe drømt om et ekstra rum, som de kan omdanne til et alt-muligt-rum, hvor de kan have strygebræt, havehynder osv., andre drømmer om en vinkælder eller måske endda en spa.

Måske kan du blive inspireret af følgende muligheder:

1. Et luksuriøst gæsteværelse
Lav værelset om til et charmerende gæsteværelse til venner og familie. Udfold din kreativitet. Giv for eksempel rummet nogle gamle antikke møbler, og indret rummet i en gammel stil. Du kan også købe nogle helt nye  – valget er dit.

2. En voksenversion af børneværelset
Selvom dit barn er flyttet hjemmefra, vil han eller hun sandsynligvis stadig komme på besøge. Forvandl derfor rummet til en mere voksen version af det gamle. Du kan bytte nogle af de nuværende ting ud med nyere versioner, mal væggene, tag teenageplakaterne ned og erstat rummet med nogle flere voksenting.

3. Et roligt sted hvor du kan læse eller arbejde
Har du altid drømt om et sted med biblioteksagtig stemning til læsning? Nu har du mulighed for at få det. Med lidt nye møbler er det nemt at forvandle det gamle teenageværelse til et hjemmekontor.

4. Plads til dine hobbyer
Nu hvor du skal bruge mindre tid på at tage dig af dine børn, har du også mere tid til dine egne hobbyer. Og nu har du endda et sted, hvor du kan placere en symaskine eller andet kreativt håndværk. Måske dit klaver kan stå derinde – mulighederne er mange.

5. Mandehule
For familiefaren der altid har drømt om sit eget herrerum, er det måske på tide at gøre drømmen til virkelighed. Rummet behøver ikke nødvendigvis at være dekoreret med mørkt træ og læder – det vigtigste er funktionaliteten. Det kan for eksempel være et underholdningsrum med forskellige spil osv. eller et afslapningsrum med billardbord.

6. Træningsrum
Nu kan du få dit eget træningsrum i hjemmet og dermed spare det månedlige kontingent til dit fitnesscenter. Du kan også gøre værelset til et yogastudie ved at placere yogamåtter, spejle og tæpper derinde.

Bonus tips:
Sørg for at have plads til de ting, dit barn har efterladt, så du ikke kommer til at smide noget ud, som har en sentimental værdi for dit barn. Måske kan dit barn eventuelt hjælpe dig med at omdanne rummet. På den måde kan han eller hun selv være med til at sortere hans eller hendes ejendele.